logo-mini

Maple Lane Residence

lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit

Project Details

  • Category
    Private Residence
  • Location
    Portland, Oregon
  • Contractor
    Tryon Creek Landscape
  • PDF Version
    Link to PDF

Project Summary

This project involved a complete renovation of a SW Portland backyard which was overgrown with dated large shrubs and trees. The goal was to open up the yard drastically by removing these trees and at the same time providing different use areas for the whole family to use. Our design involved creating three tiers of use areas, one for a children's nature playground, one which includes the main lawn and edible garden and one which includes a custom arbor, fire pit, hammock and decomposed granite patio. Curved corten steel risers with lawn steps lead to the children's nature play and dimensional bluestone pavers are provided between the main patio adjacent to the home and the fire pit patio.