logo-mini

West Hills Residence

west hills residence
west hills residence

Project Details

  • Category
    Private Residence
  • Location
    Portland, Oregon
  • Architect
    Sky Lab Architects
  • Developer
    Rainier Pacific Development
  • PDF Version
    Link to PDF

Project Summary

Ecotone was approached to design a contemporary courtyard for this 1950′s home remodel in the west hills of Portland. The final courtyard design mimics the angular architecture of the remodeled building while incorporating multiple outdoor rooms for the homeowner to entertain guests and enjoy views into the garden from inside the home.

Courtyard features include a reflecting pool adjacent to the main entry, platform deck, radial concrete bench and fire pit. An energy efficient LED lighting system was designed to give the courtyard a dynamic, lively appearance during the night hours.